Skip to main content

Fordele ved RIB bådeRIB Både er kraftfulde og nemme at manøvrere

RIB både er det sikre valg

Stive oppustelige gummibåde har i mange år været det foretrukne valg for de fleste professionelle, som arbejder på havet. 

De kendes også som RIB både (Rigid Inflatable Boat) 

Bådene er utroligt alsidige, og tilbyder overraskende mange fordele i forhold til traditionelle både med hårdere skrog. De er omkostningseffektive og giver en ydeevne og pålidelighed, som man ikke finder i andre typer fartøjer. 

De stive, oppustelige RIB både har fået deres navn fra deres konstruktion – et hårdt såkaldt v-skrog med oppustelige pontoner.

Og det unikke design er dét, der giver RIB bådene deres alsidighed og hårdførhed. 

De blev oprindeligt udviklet til at være et højtydende redningsfartøj skabt til at navigere i meget oprørt vand, men er siden på grund af den utrolige funktionalitet blevet udbredt til mange erhverv og den brede. RIB bådene bruges i dag af alt fra den amerikanske hær og flåde til kystvagter, retshåndhævelse på havet, redningspersonale og fritidssejlere. 

Den amerikanske flådes favorit

En af fordelen ved RIB både er, at de er meget lette. Det skyldes de oppustelige pontoner, og så det faktum, at skroget er konstrueret af letvægtsmaterialer. Dette øger ikke kun brændstofeffektiviteten, men også bådenes bæreevne.

Kombinationen af et hårdt skrog og en oppustelig ponton giver RIB bådene deres overlegne stabilitet sammenlignet med mere traditionelle både. Pontonernes opdrift gør dem samtidig praktisk talt synkefri og derfor også meget stabile.

Når man sejler ved høje hastigheder, behøver man derfor ikke bekymre sig om stabilitetsproblemer, der ellers kan opstå med andre typer af letvægtsfartøjer.

Professionelle, der arbejder på havet, stoler på deres RIB både, fordi de er så sødygtige. Uanset operationen – om så det gælder militær, retshåndhævelse eller passagerbåd – giver de stabile RIB både mulighed for at operere lettere og mere effektivt.

RIB både er kraftfulde og nemme at manøvrere

Et problem med gummibåde uden den hårde v-skrogskonstruktion er, at de ikke er gode til at holde kursen. Det hårde v-skrog på RIB bådene sikrer, at de er lige så kursstabile som de traditionelle fartøjer. Uanset, om man har brug for det dybe v-skrog til ture med længere afstande eller et skrog, der er egnet til lavvande og hurtigt kan plane, er der en RIB båd, som passer til behovet.

Sejl længere på literen

I nogle situationer er et hvert sekund værdifuldt. Det gælder blandt andet for redningsoperationer, hvor man skal hurtigt frem for at redde liv. Derfor er RIB både optimale til professionelt livreddende arbejde. På grund af den lette konstruktion af RIB både mere brændstofeffektive end andre typer fartøjer, da det kræver langt mindre kraft at få båden op i fart. 

Næsten umulig at synke 

De oppustelige pontoner er den funktion, der for alvor gør RIB bådene geniale. 

De er  med til at give en øget sikkerhed, man ikke får med tilsvarende traditionelle gummibåde. Pontonerne er ikke kun med til at beskytte din båd og andre både, mens der lægges til kaj, eller når der skal manøvreres på trange steder, men de kan også være med til at reducere graden af alvor ved en kollision. Derudover sørger pontonerne for, at fartøjet forbliver flydende, selv når RIB bådene tager vand ind. 

De oppustelige pontoner gør RIB bådene overlegne i forhold til både med hårde skrog. For så slipper man for at bekymre sig om eventuelle skader og kan i stedet fokusere på den pågældende opgave, man står over for.  

Samlet set giver det derfor en båd, der er ekstremt hårdfør og praktisk talt næsten umulig at synke. 

Mulighederne er mange 

Der findes ikke det formål på vand, som RIB både ikke kan bruges til.

Redningsarbejde

Når man skal være klar til at sejle med et øjebliks varsel, har man brug for fuld tillid til sit fartøj. Af samme grund bruger førstehjælpere og livreddere RIB både, fordi de ved, at bådene kan bruges i enhver situation både sikkert og effektivt.

Militære operationer

Den amerikanske kystvagt, flåde og hær stoler på deres RIB både til mange forskellige slags missioner. Uanset, om det er til transport af soldater og udstyr eller træningsøvelser og specialoperationer, så kan de stole på RIB bådene. 

Retshåndhævelse

En stor del af politibetjente i hele verden bruger RIB både, når de har opgaver på vandet. Uanset om det er til kystpatrulje eller til at manøvrere i barskt vejr, hjælper bådene med at få arbejdet klaret sikkert og effektivt.

Kommercielle passagerbåde

Uanset, hvor du planlægger at tage dine passagerer hen, er der en RIB båd, der er perfekt til turen. Det gælder både på roligt søvand eller på en havsafari på det åbne hav. Bådene kan let tilpasses i både siddekonfigurationer, størrelse og strømmuligheder.

Fritidsbåde

Selvom de oprindeligt ikke blev skabt til fritidssejlere, gik der ikke længe, før også de tog RIB bådene til sig. De er nemlig perfekte til vandsport, dykning, udforskning eller som jolle til private yachter. De er ikke kun designet til at give dets passagerer en sikker og behagelig tur, men også udstyret til en hel dags eventyr uanset, hvad man drømmer om at lave.

Klassiske arbejde på havet

Alle, der arbejder på havet, kan med fordel bruge RIB både. De er pålidelige og brugbare til mange forskellige slags opgaver. De er ikke kun modstandsdygtige over for stød, men deres dele er også lette at reparere og udskifte, når det er nødvendigt for at holde din virksomhed kørende.

Kurv
Spørgsmål? Giv os et kald på tlf. 32 58 16 15