Vores Ponton-materiale

Når det virkelig skal flyde

Hos Uni-safe sælger vi ponton-både. En ponton forstås som et flydende legeme, der er fyldt med luft, og de bliver brugt til alle mulige forskellige konstruktioner.

Man ser dem f.eks. som broer ved havne, på fødderne af vandfly eller som hos os som en del af gummibåde.

Hypalon

Det bedste af det bedste

Hypalon er en slidstærk form for gummi, der blev opfundet i 1951. Det er det dyreste ponton-materiale, man kan få, men til gengæld også det bedste.

Det holder fremragende på luft og er særdeles modstandsdygtig over for ekstreme temperaturer, ultraviolet lys, olie, kemikalier og slitage i al almindelighed.

Hypalon-pontoner forringes derfor minimalt over tid, også selvom de bliver efterladt udendørs. Det er det bedste og dyreste materiale med den længste levetid, der er på markedet.

PVC

Letvægteren over dem alle

PVC er et rigtigt all-round plast, der blev opfundet i starte af 1900-tallet, og kan bruges til alt fra nedløbsrør og legetøj til oppustelige både og pomtoner.

Det er et af de mest brugte materialer til pontoner og et billigere alternativ til Hypalon. Det kan også fås i langt flere farver og er samtidig et et lettere materiale, som er nemmere at flytte rundt på.

Du skal vælge en PVC-ponton, hvis du kan leve med en kortere levetid og mindre modstandsdygtighed over for høje temperaturer, solens stråler og almindelige slitage. Til gengæld får du markedets billigste ponton.

Polyurethan

Polyurethan kendes også som PUR og bliver brugt til mange forskellige materialer, da det både kan være stift eller blødt.

PUR-pontoner er gode at bruge i saltvand, fordi de ikke kan ruste i modsætning til stål eller aluminium. De bliver brugt til alt fra husbåde og broer til gummibåde.