Skip to main content

Testet af bådmagasinet

Med serien af luksuriøse N-ZO RIB er franske Zodiac gået længere mod en fusion med rigtige speedbåde, end de RIB vi normalt ser. Her er glasfiberskroget mere dominerende.

N-ZO’erne har dybere skroglinjer og et højere fribord fra stævnen hen til omkring styrekonsollen, end vi normalt ser på andre luksus RIB. Samtidig har N-ZO’erne fået en fast stævn i glasfiber, hvor de to store aftagelige pontoner mødes.

Det er den italienske båddesigner Vittorio Garroni, der har tegnet de spændende RIB i N-ZO-serien. Serien er perfekt indrettet til afslappet dagsejlads med familie og venner.

Pontonerne på en RIB er normalt næsten lige hele vejen rundt, eller hævet det sidste stykke frem mod stævnen, men på N-ZO serien er pontonerne formet med en let bue opad fremme i båden, og de er samtidig hævet usædvanlig højt over vandet.

Midt på båden skråner pontonerne så kraftigt ned mod den agterste tredjedel, hvor pontonerne bliver helt lige og vandrette med vandspejlet.

Interessant konstruktion

Det er en interessant konstruktion, så vi var spændte på, hvordan denne nye RIB-type sejlede i praksis, da vi sejlede ud fra Kastrup på en testtur med N-ZO 680 på Øresund.

Det viste sig hurtigt, at båden er virkelig velsejlende og komfortabel med en usædvanlig rolig gang i de små krappe bølger på testdagen. Vi havde tidligere prøvet en kort tur i båden i større bølger, hvor den også gik rigtig godt i søerne.

Senere har vi også haft lejlighed til at teste båden som fotobåd på en anden testsejlads. Det var i solid frisk sydvestlig vind, der gav krappe bølger på Øresund. Her lå N-ZOen også overraskende roligt og stabilt i søerne.

Iagttagelser

  • Ligger stabilt i vandet
  • Det er stadigt en RIB
  • Planede på 4 sekunder
  • 36 knob ved 5200 omdrejninger (200HK Evinrude motor)
  • Soldæk i forskibet
  • Bygget i Hypalon

Zodiac N-ZO renhed i et premium design

Uni-Safe

Uni-Safe

Sikkerhed til søs og i luften

Find produkter og tryk enter eller ESC for at lukke.
Kurv
Spørgsmål? Giv os et kald på tlf. 32 58 16 15
  • Ingen produkter i indkøbskurven.