Skip to main content

Secure fit af CO2 patroner i alle sercumar redningsveste siden 1992.

CO2 patroner i alle SECUMAR redningsveste er sikret mod utilsigtet at kunne løsne sig fra udløsermekanismen. Det er faktisk præcis med den hensigt at SECUMAR udløserne i sin tid blev udviklet og designet til at forhindre netop det scenarie.

Siden 1992 har alle fuldautomatiske oppustelige redningsveste til såvel fritids- og professionelt brug været udstyret med en af de følgende to SECUMAR udløsersystemer:

  1. SECUMATIC 3001S (siden 1992)
  2. SECUMATIC 4001S (siden 1999)

Disse to udløsersystemer beskrives mere i detaljer herunder.

1. SECUMATIC 3001S udløsersystem

SECUMATIC 3001S blev udviklet af SECUMAR i slutningen af 1980’erne og blev lanceret på markedet tilbage i 1992. Det udmærker sig ved at have en unik momentsikring af CO2 patronen der skrues fast i udløseren. Derudover har denne type udløser også flere visuelle indikatorer der giver brugeren mulighed for at kontrollere udløserens operationelle tilstand og sikre sig at SECUMATIC 3001S er funktionsdygtig. 

1.1 POSITORQUE sikrer COpatronen

Et patenteret momentssikringssystem der kaldes POSITORQUE sikrer at CO2 patronen har en optimal pasform i udløsersystemet. Systemet sikrer samtidig at brugeren skruer CO2 patronen korrekt og tilstrækkeligt fast i udløseren og derved forhindrer at patronen utilsigtet eller på grund af vibrationer løsnes.

Med POSITORQUE, kan patronen ikke løsne sig under normal og korrekt anvendelse af redningsvesten. 

1.2. Tre rød/grøn indikatorer

SECUMATIC 3001S udløsersystemet har tre indikatorer der viser om udløseren operationelt er klar til brug eller ikke er klar til brug (Grøn = OK. Rød = Stop).

  • Indikator A = Den manuelle udløserarm er I en sikret tilstand og har ikke været aktiveret.
  • Indikator B = Automatiktabletten (vandaktiv sensor) er monteret korrekt og er ikke beskadiget.
  • Indikator C = COpatron er korrekt monteret og tilstrækkeligt skruet fast.
Working principle of the SECUMATIC 3001S
Funktionsprincip for SECUMATIC 3001S

1.3 To trin skal udføres

Ved montering af CO2 patroner er der 2 trin der skal udføres. Første trin er at skrue patronen fast i udløsersystemet indtil der mærkes en modstand. Herefter, udføres andet trin, hvor patronen skrues yderligere fast med modstand i gevindet indtil indikator C er synligt grøn i hele vinduet. Nu, holder POSITORQUE systemet patronen korrekt på plads i udløsersystemet og forhindrer den i utilsigtet at løsne sig ved korrekt brug af redningsvesten.

Samme to trins procedure er også gældende når CO2 patronen skal fjernes fra udløsersystemet. The same two-action-procedure applies when unscrewing the COcartridge. Første trine r at skrue patronen løs mod modstanden indtil den grønne indicator C er væk. Herefter, udføres andet trin, hvor patronen skrues ud af og fjernes fra udløsersystemet.

1.4 Hurtigt check før brug

Selv med sikringen af CO2 patronen vil det til enhver tid anbefales at redningsvestens udløsersystem jævnligt kontrolleres i henhold til de i instruktionsbogen beskrevne procedurer.

Se også: instruction manual, page 8, chapter 3 “Check of inflation device before use (quick check)”

2. SECUMATIC 4001S udløsersystem

SECUMATIC 4001S blev udviklet af SECUMAR og lanceret på markedet tilbage I 1999. Det udmærker sig ved at integrere alle fordelene ved SECUMATIC 3001S udløseren, men kun med en ekelt grøn indikator, der giver brugeren mulighed for at kontrollere udløserens operationelle tilstand. Dette blev muligt ved at introducere et bajonet fatning system som er fastmonteret på CO2 patronen. 

2.1 Bajonet fatning system sikrer CO2 patronen

SECUMATIC 4001S udløsersystemet er monteret med bajonetfatning og en fjederbelastet glidelås der låser patronen fast i sin korrekte position i udløsersystemet. Dette bajonet system har en enkelt rød/grøn indikator indbygget. Når CO2 patronen er monteret korrekt i udløsersystemet er den grønne indicator synlig.

Med bajonet systemet kan CO2 patronen ikke utilsigtet løsne sig under normal og korrekt brug af redningsvesten. 

2.2 En single-point indikator

SECUMATIC 4001S udløsersystemet har en single-point indiktor der viser om udløseren operationelt er klar til brug eller ikke er klar til brug (Grøn = OK. Rød = Stop). Denne indikator viser om:

  • Den manuelle udløserarm er I en sikret tilstand og har ikke været aktiveret.
  • Automatiktabletten (vandaktiv sensor) er monteret korrekt og er ikke beskadiget.
  • Fjederarmen er foldet ned på plads og derved har sat udløsersystemet I kraft til at have mulighed for at penetrere CO2 patronen.
  • CO2 patronen (bajonet) er korrekt monteret og drejet på plads.
  •  CO2 patronen (bajonet) er ubrugt og fyldt med CO2.

SECUMATIC 4001S er primært monteret I redningsveste der har et inspections vindue på beskyttelsesbetrækket. Det er derved muligt at kontrollere udløsersystemets operationelle tilstand ude frau den at skulle åbne beskyttelsesbetrækket på redningsvesten. Når eller hvis CO2 patronen er tom, vil bajonet indikatoren blive rød. Det er derved ikke muligt at montere en tom CO2 patron i SECUMATIC 4001S udløsersystemet da det altid vil vise en rød indikator.

Working principle of the SECUMATIC 4001S
Funktionsprincip for SECUMATIC 4001S

2.3 To trin skal udføres

Ved montering af CO2 patroner er der 2 trin der skal udføres. Første trin er at trykke bajonetkoblingerne sammen. Andet trin er at dreje bajonetkoblingen 90 grader med uret indtil den grå glidelås låser CO2 patronen fast med en kliklyd som bekræftelse. Denne låsefunktion sikrer CO2 patronen mod utilsigtet at løsne sig ved korrekt anvendelse af redningsvesten.

Samme to trin udføres for at afmontere CO2 patronen fra SECUMATIC 4001S udløsersystemet. Første trin er at trække den grå glidelås ned, og holder den nede. Andet trin er at dreje CO2 patronen mod uret for at låse bajonetfatning op og CO2 patronen kan fjernes fra udløsersystemet.

 2.4 Quick check before use

Selv med sikringen af CO2 patronen vil det til enhver tid anbefales at redningsvestens udløsersystem jævnligt kontrolleres i henhold til de i instruktionsbogen beskrevne procedurer.

Uni-Safe

Sikkerhed til søs og i luften

Kurv
Spørgsmål? Giv os et kald på tlf. 32 58 16 15